Free background from VintageMadeForYou

vrijdag 1 november 2019

Christmas past...een nostalgische kerstbeurs.

Hallo lieve mensen, met het korter worden van de dagen lijkt mijn hang naar nostalgie altijd groter te worden. Heel vreemd. Ik merk het altijd aan mijn kaarten op mijn andere blog, die krijgen weer een meer vintage karakter en aan mijn verlangen naar het kijken van "Scrooge". Dat is écht mijn lievelingsfilm, géén kerst zonder Scrooge hihi.

Toen ik dus in het plaatselijke krantje las dat er een fair was die "Christmas Past" heette ben ik even een kijkje gaan nemen...


Kerstboomkaarsen nog in de originele verpakking....


Heel veel kleurige kerstballen in alle maten en vormen, kijk bijvoorbeeld naar dat mannetje rechtsboven met zijn trekharmonica...zó gaaf.


Ook deze klederdracht-popjes waren zo mooi uitgevoerd. Deze gaan met een knijpertje in de boom zodat ze rechtop staan.Ook vogeltjes waren er volop, ik heb ook ooievaren en pauwen gezien, en ook hier weer volop kleur.


Een kerststal van karton in 3d. Na de kerst vouwde je hem weer plat en kon je hem zo opbergen. Ik heb ook hiervan heel wat soorten en maten gezien.


Natuurlijk ook beeldengroepen gezien, van heel groot tot heel klein.


Toen ik dit zag dacht ik eerst dat iemand met kralen actief was geweest LOL maar er was veel hiervan op de beurs dus toch eens gevraagd wat dit is. Het is dus echt een bepaalde vorm van kerstversiering. De stijl heet Gablonzer (google maar eens) en komt uit Duitsland. Er zijn mensen die deze figuurtjes (want dat zijn het) verzamelen en hele bomen mee decoreren. Weer wat geleerd hihi.


Er was één stand waar ik hals over kop "verliefd" werd. Er stonden drie kerstbomen onder glazen stolpen ongeveer zo hoog als een eettafel. Die stolpen bestonden uit mondgeblazen glas en de bomen werden door de mijnheer van de stand zelf gedecoreerd. De versiering bestaat uit ornamentjes waarvan sommigen al meer dan 100 jaar oud zijn.
Ik kreeg het er zo warm van dat mijn bril besloeg haha en heb echt een hele tijd met deze gepassioneerde mensen staan praten en de bomen bewonderd.
Deze bomen hebben ook in De Hermitage in Amsterdam gestaan.


Mooie handgemaakte wattenpopjes in een vitrine met daartussen andere ornamenten.


Er waren standhouders uit heel Nederland, uit België, uit Duitsland en de mijnheer die o.a deze boekjes bij had kwam uit Amerika. Zo gaaf om te zien hoe gepassioneerd iedereen was.
De prijzen varieerden van héél hoog tot normaal. Ik heb niets gekocht maar ontzettend genoten en dat is onbetaalbaar toch?

Lieve groetjes Miranda

5 opmerkingen:

 1. Wat moet dat een leuke en gezellige beurs geweest zijn, Miranda. Knap van je dat je niets gekocht hebt. Ik weet niet of ik sterk was gebleven bij de nostalgische kerstballen.
  Dank voor het laten meegenieten.
  xxx Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was echt leuk inderdaad. Kleinschalig, zo'n 60 à 70 kramen, en een leuke sfeer ;)

   Verwijderen
 2. Soms moet je het gewoon plannen en gaan!
  Wat ziet dit er ontzettend mooi uit allemaal.
  Je hebt genoten lees ik, aan de foto's te zien kon je ik niet anders😉

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat je ons meeneemt op je avontuur over de beurs. Ik heb gewoon het gevoel dat ik mee ben geweest. Je hang naar nostalgie, zou het kunnen dat je met kerst denkt aan warmte en gezelligheid en dat dan weer associeert met nostalgie? Zo krijg ik altijd een fijn gevoel als ik die nostalgische plaatjes zie van de kerst en de winter, het straalt zo veel warmte uit. Het zijn niet echt plaatjes van deze tijd, meer uit de Scrooge-tijd denk ik, ik zou bijna willen dat ik daar bij zou zijn geweest, hihi. Ehhh.....ik hoop dat je me kunt volgen ;-). In ieder geval is het leuk om te zien al die mooie oudere spullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh dat ziet er super uit!!!
  Mijn ouders hadden ook van die vogels ik vind ze echt zo mooi. En met die kralen komt me ook erg bekend voor. Eigenlijk alles wel wat je laat zien.
  Even terug in de tijd, super leuk.
  Groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen