Free background from VintageMadeForYou

zondag 19 mei 2019

"Klein Frankrijk" aan het water.....

Hallo lieve mensen, gisteren zijn Tim en ik op een evenement geweest dat ik hier zeker wilde delen. Het heet "Klein Frankrijk" en werd gehouden op Recreatieoord Binnenmaas in Mijnsheerenland.
Nog nóóit van gehoord en het is toch maar 25 minuten rijden hier vandaan.
We kwamen aan en zagen meteen deze leuke aanduiding staan....

Wat een uitzicht hè, zo mooi...

Op een groot grasveld stonden allemaal auto's, caravans, campers met partytenten erbij en andere "kramen" , uitstalplekjes met koopwaar.
Het eerst liepen we tegen deze oude ambulance aan en als oud-verpleegkundige wil je daar toch mee op de foto...LOL.

Verse aardbeien en leuke tuinplanten waaronder natuurlijk Franse lavendel waren ook aanwezig...

Mooie zinken items, stápels oude koffers.....

Oude ramen, ik vind dat zo gaaf maar ja ons huis is niet zo groot dus maar verlekkerd rondkijken op markten en fairs ;p

Ook voor de blikjesliefhebber was er genoeg te vinden, deze mevrouw had het allemaal zo netjes uitgestald...

Op een gegeven moment zei ik tegen Tim: "wat ruikt er nou zo lekker?" Toen we onze neus achterna liepen kwamen we bij een bak met allerlei zeep erin..lekker in de zon...ik hoop niet dat ze allemaal aan elkaar gesmolten zijn whaha...

De dames van de "Moulin Rouge" lagen uit te puffen...hihi. Het was ook erg warm en het leek wel écht Frankrijk. Er liepen wat Frans geklede heren compleet met baret en Bretons gestreepte truien rond die met accordeons Franse muziek aan het maken waren. Ook werd er "jeu de boules" gespeeld.

Er waren ook stands zoals hier....supermooi (vind ik) en op en top romantisch aangekleed. Ook waren er kraampjes met oud kant, oude handwerkmaterialen, linnen lappen etc. Ik heb lopen smullen met de ogen. Tim vond vooral de industriële brocante kramen gaaf en zo liepen we beiden te genieten.
Vandaag zijn we 30 jaar getrouwd maar gisteren hebben we een voorschotje op het gouden randje genomen hihi.

Petje af voor de organisatie, er was genoeg gelegenheid tot eten, drinken, zitten, spelen en de hele sfeer was top. Zéker voor herhaling vatbaar óók om "alleen" eens naar het Recreatieoord Binnenmaas te gaan want er is zowiezo genoeg te beleven....

Volgend weekend is er op zondag een grote vrijmarkt in Princenhage. Heel anders dan een fair zoals deze maar ook tussen "rommeltjes snuffelen" doen wij graag. Misschien een leuke uittip voor volgend weekend???

Leuk dat je even kwam kijken, fijne week en tot ziens.
Lieve groetjes Miranda

4 opmerkingen:

 1. Nog gefeliciteerd met jullie trouwdag Miranda! Zo te zien en te lezen hebben jullie een heerlijke dag gehad door tussen al dat moois te lopen. Heb je nog wat mee kunnen nemen, of was het alleen om te kijken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ehh… ik bedoel eigenlijk of jullie alleen gekeken hebben of ook iets gekocht ;-).

   Verwijderen
 2. Haha, vooral gekeken maar heb nog een zinken wasbord gevonden/gekocht. Die komt straks in de tuin bij mijn zinken wasteil, foto's volgen hier op het blog....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk zo´n evenement Miranda en jullie genieten er allebei van, echt fijn, want er zijn genoeg mannen die daar niks van moeten weten.Lees dat je een wasbord heb gekocht, staat vast leuk in je tuin, ben benieuwd.
  Je poseert leuk bij de oude ambulance.
  Groetjes, Wietske

  BeantwoordenVerwijderen